Vastuullisuus

Me Mielassa edustamme useaa eri suomalaista designbrändiä, jotka ovat vuokrapaikoilla liikkeessämme, emme siis valmista tai suunnittele tuotteita itse. Olemme valinneet Miela Designroomin valikoimaan vain suomalaisia brändejä ja tuotteita, jotka on suunniteltu ja osa myös tehty Suomessa.
Tarkistamme jokaisen meille tulevan brändin taustat, jotta ne sopivat myös omaan arvomaailmaamme ja voimme niitä asiakkaillemme suositella. Kaikki tuotteet on oltava valmistettu reiluissa ja eettisissä olosuhteissa ja niihin käytettyjen materiaalien on oltava laadukkaita sekä kestäviä. Tällä hetkellä kaikkien meillä olevien brändien tuotteet on valmistettu EU:n alueella, pääasiassa Suomessa, Virossa, Latviassa tai Portugalissa. 
Miela Designroom vastuullisuus

MATERIAALIT

Tuotteiden materiaalit ovat pääasiassa luonnonmukaisia, kuten vaatteissa luomupuuvillaa ja eri villalaatuja, koruissa koivuvaneria ja hopeaa. Myös uusia ekologisempia muuntokuituja, kuten tenceliä on käytetty monien meiltä löytyvien brändien vaatteissa. Yhä useampi brändeistämme suosii myös kierrätysmateriaaleja, kuten vaatteissa kierrätettyä polyesteria ja kierrätettyä puuvillaa, ja koruissa kierrätysnahkaa ja ylijäämälankoja. Kaikkien tuotteiden materiaalit on ilmoitettu verkkokaupan kuvausteksteissä. Jos vaatteiden materiaalit kiinnostavat enemmän, kannattaa tutustua kattavaan materiaalioppaaseen Anniina Nurmen sivustolla, suosittelemme sitä lämpimästi!

HIDAS MUOTI

Me Mielassa uskomme vahvasti hitaaseen muotiin ja emme halua kannustaa kertakäyttökulttuuriin. Haluamme tarjota kestäviä, laadukkaita ja ajattomia tuotteita, jotka kestävät käytössä vuodesta toiseen. Vaateteollisuus on yksi saastuttavimmista teollisuuden aloista, joten vaatteita on syytä ostaa harkiten tarpeen mukaan ja käyttää niitä mahdollisimman pitkään. Jokainen meistä voi vaikuttaa omilla ostopäätöksillään. Toivomme, että meiltä ostetut vaatteet ovat rakastettuja lempivaatteita, jotka ilahduttavat omistajaansa vuodesta toiseen!

Miela Designroom slow fashion

TUOTTEIDEN HUOLTO

Tutkimusten mukaan yksi parhaista tavoista vaikuttaa vaateteollisuuden päästöihin on pidentää vaatteiden käyttöikää. Ja kun kerran on ostanut laadukkaan tuotteen, on siitä hyvä pitää huolta asianmukaisesti! 
Suosittelemme aina noudattamaan vaatteen pesuohjeita ja muistamaan, että vaatetta ei tarvitse välttämättä pestä jokaisen käytön jälkeen. Usein tahran paikallinen pesu ja tuuletus riittää. Pesukertojen vähentäminen säästää sekä vaatetta että luontoa. 
Valikoimassamme on myös vaatehuoltotuotteita, joilla saat pidettyä esimerkiksi villavaatteesi kunnossa. Villan ominaispiirteeseen kuuluu nyppypallojen muodostuminen, joten jotta neule pysyy siistinä, on sitä muistettava huoltaa. Vaatehuoltotuotteemme ovat helsinkiläisen Arkivé Atelierin maahantuomia ja suosittelemmekin lämpimästi tutustumaan heidän kattaviin vaatteiden, kenkien ja asusteiden hoito-ohjeisiin. Heidän sivustoltaan löytyy kattavasti tietoa esimerkiksi miten villaneuleet saa pidettyä siistinä, nahkakengät kestävinä ja laukut kauniina!

KORJAUSOMPELU

Vaatteen käyttöikää voi myös pidentää korjaamalla sitä tai muokkaamalla vaatetta uudenlaiseksi. Jos omat taidot tai aika ei riitä, voit tuoda vaatteesi Mielaan ompelijalle!

Ompelimo Inka palvelee Mielan kakkoskerroksessa aina maanantaisin sopimuksen mukaan.

Miela Designroom vaatehuolto

KIERRÄTYS

Jokaiselle meille käy välillä niin, että vanhaa lempivaatetta ei enää syystä tai toisesta tule valittua päälle. Se on saattanut jäädä pieneksi tai oma tyyli on muuttunut. Nämä jo rakastetut aarteet voivat kuitenkin vielä ilahduttaa jotakin toista uutena löytönä ja me Mielassa olemmekin kehittäneet sitä varten Miela Preloved -osastomme!
Tuo meille myyntiin omat jo rakastetut vaatteesi, asusteesi, korusi tai kenkäsi tai tule tekemään upeita second hand -löytöjä valikoimastamme!
Haluamme näin tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden kierrättää kaappiin unohtuneet aarteet uusille omistajille, sekä keinon shoppailla ekologisemmin.
Jos tuotteesi on kuitenkin jo aikansa nähnyt, rikkinäinen tai muuten sellaisessa kunnossa, että et itsekään enää haluaisi käyttää sitä, kannattaa tuote kierrättää materiaalin uusiokäyttöä varten. Hyviä kierrätysvaihtoehtoja on esimerkiksi Tampereella toimiva tekstiilikierrätyspaja Nextiili ja esimerkiksi osasta Sol-pesuloista löytyvä Tekstiiliringin keräyslaatikko. Kannattaa myös tutustua oman paikallisen kierrätyskeskuksen palveluihin.
Miela Designroom suomidesign vastuullisuus

KYSYTTÄVÄÄ?

Onko jotain, jota haluaisit vielä kysyä tai jäi epäselväksi? Vastaamme mielellämme kysymyksiin vastuullisuuteen, brändeihimme ja tuotteisiimme liittyen. Voit laittaa meille sähköpostia tai olla meihin yhteydessä sosiaalisen median puolella.

miela @ miela.fi

FB & IG @mieladesignroom 

 

Takaisin etusivulle